Styled shoots

Styled shoot – Rustiek met een romantische twist

Weddingplanners International stimuleert haar studenten om opzoek te gaan naar wie je bent als weddingplanner, wat je uit wilt stralen en waar je voor wilt staan. Met deze styled shoot wilde ik dit dan ook zo goed mogelijk naar voren laten komen.

Wat mij heel erg aanspreekt zijn bijzondere (oude) gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan een oude kerk of kathedraal, een leegstaande fabriek, molen of watertoren. Het was voor mij dan al heel snel duidelijk dat ik zo’n locatie wilde om te gaan shooten. Daarnaast wilde ik ook een romantische sfeer uitstralen. Dit leek mij een mooi contrast met de rustieke omgeving.

De shoot is in een oude spinnerij gehouden. De locatie had vele mooie plekjes waardoor het leuk was om op verschillende plaatsen te shooten. De shoot laat een aantal herkenbare momenten zien die kenmerkend zijn voor een bruiloft. Hier heb ik bewust voor gekozen om het nog sprekender te maken en je voor je kan zien hoe deze beelden een echte bruiloft hadden kunnen zijn. Het klaarmaken van de “bruid” en “bruidegom”, de proost, het aansnijden van de bruidstaart en de fotoshoot van het “bruidspaar”.

Doordat het modelkoppel een echt verliefd koppel is, heeft dit gezorgd voor een mooie chemie. Ze stralen echt liefde uit naar elkaar wat weer mooi naar voren komt op de foto’s.

IMG_3097origB.

Door het gebruik van bloemen in zachte pastel tinten, een romantisch A-lijn trouwjurk met kant en een mooie lange sluier is de romantische sfeer in de shoot verweven. Het licht blauwe pak gaf een warme sfeer maar gaf ook wat kleur in de grauwe omgeving. Ook de bruidstaart had pastelkleurige bloemetjes als decoratie wat de romantische sfeer nog verder doortrok.

Verder heb ik gezocht naar attributen/spullen in de sfeer van de rustieke omgeving of juist de romantische sfeer. Zo heb ik wat rustiekere trouwringen uitgezocht en een industriële tafel (grote haspel) voor de bruidstaart. Omdat de tafel van hout is, gaf deze toch ook een warme sfeer.

Omdat het idee achter deze shoot was, mezelf als weddingplanner te laten zien, wilde ik ook iets unieks toevoegen aan deze shoot. Omdat speelsheid in mijn karakter zit, wilde ik dit ook terug laten komen in de shoot. Ik heb bedacht om binnen een schommel op te hangen. Uniek omdat dit een item is wat je eigenlijk altijd buiten ziet. Door de touwen met bloemen te decoreren, betrok ik de romantische sfeer ook bij de schommel.

 

IMG_3356origB

De locatie zelf gaf ook speelse mogelijkheden zoals de ladders aan de muren waar we natuurlijk gebruik van hebben gemaakt.

Deze shoot had nog een ander mooi doel. Het opbouwen van een netwerk met leveranciers. Ik heb gemerkt hoe leuk de samenwerkingen zijn en dat je samen een fantastisch resultaat kan bereiken.

Deze shoot is gecreëerd in samenwerking met Den Hertog WeddingsMJ FotografieLa Donna • Yummie Sweet CakesFlorabelnwLooksLovable Beauty Visagie • Robert Nuse Juwelier • Fashion & Hair AccessoriesDe Vasim • Hij Trouwt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s